Je bekijkt nu De Vertelkast

De Vertelkast

De Vertelkast: het nieuwste project van Heemkring Heel

Nieuw project

Heemkring Heel heeft weer een nieuw project gerealiseerd: De Vertelkast. Die is ontwikkeld samen met Bibliocenter en Basisschool de Sleye. Het is een bijzondere presentatievorm waarmee bibliotheekbezoekers en leerlingen van Basisschool de Sleye op een laagdrempelige wijze in contact worden gebracht met de geschiedenis van Heel.

De Vertelkast

De Vertelkast is een mobiele tentoonstellingskast gevuld met boeken en voorwerpen. Ook is er een een interactief beeldscherm voor informatie en filmpjes. Heemkring Heel zorgt, in samenwerking met de bibliotheek (Bibliocenter) voor de inhoud.

Lokale thema’s

Die inhoud bestaat uit wisselende thema’s over de lokale geschiedenis. De kast is verrijdbaar en wordt ook op Basisschool de Sleye gebruikt. Vrijwilligers van Heemkring Heel verzorgen daar, met behulp van die Vertelkast, lessen over de thema’s.

De Romeinen

Het eerste thema gaat over de Romeinse geschiedenis van Heel. De kast is daarvoor o.a. gevuld met voorwerpen die te maken hebben met die periode. Er staat ook een selectie boeken over de Romeinen.

Benieuwd geworden?

Voor genodigden is op maandag 18 december de officiële presentatie van De Vertelkast in de bibliotheek van Heel. Een dag later worden de eerste lessen gegeven op de basisschool.

Benieuwd geworden? Tijdens de openingstijden van de bibliotheek bent u van harte welkom om kennis te maken met De Vertelkast en de Romeinse geschiedenis van Heel.

Bibliotheek Heel

Openingstijden

maandag        14.00 – 17.00 uur
dinsdag           14.00 – 17.00 uur
woensdag       gesloten
donderdag      14.00 – 20.00 uur

Heemkring Heel houdt historie levend!

error: Content is beschermd.