Dromen van sfeer en karakter

Sfeer en karakter van een plaats worden vaak bepaald door oude gebouwen zoals Pannenhof, Kasteel Heel en de Kapel van Sint Anna. Dromen over renovatieplannen en hergebruik staan vaak op gespannen voet met financiële belangen. Soms gaat het al mis met de dromen voordat er plannen zijn.

Lees verder Dromen van sfeer en karakter

Herdenken en vieren

Herdenken en vieren doen we ieder jaar op 4 en 5 mei. Dat herdenken doen we niet alleen op de Waalsdorper vlakte of tijdens de nationale dodenherdenking op de Dam. Ook in Heel staan we stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder Herdenken en vieren

Heemkring Heel wil erfgoed in Heel houden

  • Berichtcategorie:Beleid
  • Bericht auteur:

Afgelopen week was er in de media aandacht voor de oproep van Heemkring Heel om het erfgoed uit het oud-gemeentehuis te bewaren. Die collectie dreigt echter opgesplitst te raken.

Lees verder Heemkring Heel wil erfgoed in Heel houden

De das wordt bedreigd

  • Berichtcategorie:Natuur
  • Bericht auteur:

De das wordt in zijn bestaan bedreigd. Ondanks beschermende maatregelen heeft hij het moeilijk, ook in onze regio. Woningbouw eist z’n tol maar ook het voedsel zoeken is niet zonder gevaar.

Lees verder De das wordt bedreigd

De Cocon

Stichting Daelzicht bouwt een nieuwe cocon voor haar bewoners. Heemkring Heel kreeg vragen over de bouwactiviteiten. Daarom schreven we er een kort, informatief, blogverhaal over.

Lees verder De Cocon

Hagelkruis

In Heel staat bij de kruising Daalzicht - Heerbaan een ijzeren kruis. Het is een hagelkruis. Waarom plaatsten onze voorouders dergelijke kruisen en waarom staat het juist op die plaats?

Lees verder Hagelkruis

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Sinds 1911 wordt op die dag aandacht gevraagd voor gelijke rechten en gelijke kansen voor vrouwen. Het is een strijd die nog lang niet is gestreden.

Lees verder Internationale Vrouwendag