Dorpswandeling: Van Geneerhof naar Genoenhof

Algemene informatie

Tijdens de wandeling “Van Geneerhof naar Bovenhof” maakt u kennis met Heel omstreeks 1900: een dorp in verandering. De gids vertelt u over de gebouwen en over de mensen die er destijds gewoond en gewerkt hebben.

Deze wandeling, onder leiding van een gids, kan door groepen geboekt worden en is ook zeer geschikt voor familie-uitjes.

Boekingsinformatie

Voor informatie over de kosten en voor het boeken van de wandeling: info@heemkringheel.nl

Wandelinformatie

Start en eindpunt: Cultureel Centrum Don Bosco – Mgr. Savelbergweg 100, 6097 AE Heel

Duur: 2 uur

Lengte route: 2,5 km

Informatie over de wandeling

Al eeuwenlang vormt de Dorpsstraat de ruggengraat van het langgerekt lintdorp Heel. De slingerende Dorpsstraat verbond twee woonkernen met ieder een eigen karakter. Aan de zuidkant van de Dorpsstraat was dat het gebied rond de kerk en de Linj. Op kadasterkaarten stond het vermeld als “Heel-Centrum”. Aan de noordkant van de Dorpsstraat lag het buurtschap Burgerhout. Het waren gemeenschappen met eigen winkels, cafés en verenigingen, maar ze waren toch, als Heelder gemeenschap, met elkaar verbonden.

Tijdens de wandeling ligt de nadruk op de periode rond 1900. Dat was de tijd waarin de kleine zelfvoorzienende Heelder boerengemeenschap van karakter veranderde en de Dorpsstraat grotendeels haar huidige aanzicht kreeg.

error: Content is beschermd.