Je bekijkt nu Een verhaal in glas & lood

Een verhaal in glas & lood

Een “beleefverhaal”

Wekelijks krijgt u een blogverhaal van Heemkring Heel. Op 7 mei gaan wij u verrassen. We gaan een verhaal vertellen op een speciale plek en op een speciale manier. Het “blogverhaal” wordt, voor een keer, een “beleefverhaal”.

Mis het niet!

5/5

“Strijd en hoop gevangen in een stralend spel van licht en kleur”

Een verhaal in glas & lood

Beleef de sfeer en emoties van een uniek glas-in-lood kunstwerk
tijdens een bijzondere presentatie op locatie.

Zaterdag 7 mei van 19.00 tot 19.45 uur
St. Stephanuskerk – Heel
Toegang gratis

Een verhaal in glas & lood

Heel beschikt over een prachtig glas-in-lood kunstwerk met een verrassende voorstelling. Het is gemaakt door de befaamde glazenier Max Weiss. Hij vervaardigde het werk vlak na de Tweede Wereldoorlog. Taferelen van strijd en hoop wist hij te vangen in een stralend spel van licht en kleur.

Op zaterdagavond 7 mei van 19.00 tot 19.45 kunt u daarvan genieten tijdens een bijzondere presentatie. Met tekst, licht, geluid en muziek wordt, op locatie, in de St. Stephanuskerk van Heel, het verhaal verteld dat gevangen zit in het kleurrijke glas.

Een verhaal in glas & lood is een initiatief van Heemkring Heel met medewerking van o.a. jeugdharmonie “de Vriendenkrans”, Pascal Cardinaal en Erwin Houben (zang en muziek), leerlingen van Basisschool “de Sleye”, Bert Pijpers (licht & geluid), en een aantal verhalenvertellers.

error: Content is beschermd.