De Cocon

De Cocon

Stichting Daelzicht bouwt een nieuwe cocon voor haar bewoners.

Stichting Daelzicht heeft de bouw van het wooncomplex “Hof van Heel” bijna afgerond. Binnenkort kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in het gebouw op de plek van het voormalige klooster en kapel van Sint Jozef.

Nieuwe bouwactiviteiten

De bouwactiviteiten van Stichting Daelzicht hebben zich inmiddels verplaatst naar de overkant van de Heerbaan. Achter een berglandschap van zand, omzoomd door hekwerken, is een aannemer bezig met grondwerk en funderingen. Stichting Daelzicht is gestart met een nieuw bouwproject van 40 appartementen.

Cocon Daelzicht in aanbouw Heemkring Heel
Bouwactiviteiten voor de nieuwe "Cocon"

Appartementen

Waar nu het bouwpersoneel met graafmachines en bulldozers aan het werk is, verrijzen straks twee identieke zorg-/woongebouwen met elk 20 eenpersoonsappartementen. De appartementen zijn geschikt voor cliënten die intensieve begeleiding nodig hebben. Ze bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een berging. Per 10 appartementen komt er een gemeenschappelijke woonkamer met keuken, personeelsruimte en ruimte voor dagbesteding.

Impressie van de nieuwe situatie
Cocon en Hof van Heel kaart Heemkring Heel
Situering "Cocon" op de kaart

Cocon

De voorlopige naam van het project is “Cocon”. Dit, uit het Frans afkomstige woord, drukt mooi uit wat het wooncomplex wil zijn; een veilige beschutte plek voor de bewoners. De naastgelegen woonunit met dezelfde naam gaat straks verdwijnen. Dat is een houten, tijdelijke unit, die er inmiddels al jaren staat. Hij bestaat uit zeven, sober uitgevoerde (slaap)kamers, waarvan er vier gebruikt worden als crisisplek.

Oude cocon Daelzicht Heemkring Heel
De oude "Cocon"

Het gebouw voldoet niet meer, verkeert in slechte staat van onderhoud en is dringend aan vervanging toe.

De huidige bewoners zijn dolblij dat ze straks naar hun nieuwe “cocon” mogen verhuizen. Ze moeten echter nog een tijdje geduld hebben. Het project is, naar verwachting, pas april/mei 2022 afgerond.

In een korte video wordt een impressie gegeven van nieuwbouwproject “Cocon”.

Kijk Hier voor ons eerder blogverhaal “Samen apart” over de bewoners van de instellingen in Heel en het wooncomplex “Hof van Heel”.